VAN WATTENSTAAFJE TOT PRAKTIJKINRICHTING

Incheck Dial G16 inclusief mondstukken

Incheck Dial G16 inclusief mondstukken
89.56 *Prijzen zijn exclusief btw
ArtikelcodeFMPT1001049
Incheck Dial G16, inclusief 100 stuks disposable mondstuk met 1-weg klep inspiratoir

Met de Incheck Dial G16 kunnen zorgprofessionals patiënten coachen om hun inhalatoren op de juiste manier te gebruiken. Het apparaat meet de hoogste inspiratoire flow-snelheid en kan de weerstandskenmerken van de specifieke inhalator van een patiënt meten, mits het apparaat op de correcte instelling is ingesteld. De patiënt kan vervolgens getraind worden om te inhaleren met een flowsnelheid die geschikt is voor zijn of haar persoonlijke DPI of pMDI.

De Incheck Dial groepeert de verschillende inhalatoren nu als een functie van hun interne luchtstroomweerstand, zodat informatie over de nieuwe apparaten verwerkt kan worden. Er zijn zes weerstandsgroepen, waarvan er vijf betrekking hebben op droge poederinhalatoren (DPI’s) en één op ‘pressurised metered dose inhalers’ (pMDI’s). Een richtlijn voor het vaststellen van de weerstandsgroep van elke inhalator vindt u op de Incheck Dial en in de bijbehorende handleiding.

De Incheck Dial kan nog steeds gebruikt worden om de specifieke flowsnelheid van een bepaalde inhalator te meten via het gebruik van een specifieke beperkende adapter.

  • Groepeert inhalatoren als een functie van hun interne luchtstroomweerstand, zodat nieuwe inhalatorapparaten verwerkt kunnen worden
  • Individueel gekalibreerd, dus zeer nauwkeurig
  • Makkelijk te reinigen (d.m.v. een eenvoudige wasbeurt)
  • Voor het coachen van DPI- of pMDI-inhalatortechniek
  • Patiënten leren inhaleren met de juiste flowsnelheid
  • De inhalatortraining kan snel worden uitgevoerd
  • Voordelige, eenvoudige en toch effectieve methode voor het trainen van de juiste inhalatietechniek


Specificaties

Meetbereik 15-120l/min
Nauwkeurigheid ±10% of 10l/min
Herhaalbaarheid 5l/min