VAN WATTENSTAAFJE TOT PRAKTIJKINRICHTING

Kalenderklok met grote wijzerplaat

Kalenderklok met grote wijzerplaat
159.01 *Prijzen zijn exclusief btw
ArtikelcodeFMKK9101
Kalenderklok met grote wijzerplaat

Met Grote Cijfers en Letters: Ideaal voor Senioren!

Naast de tijd geeft deze kalenderklok ook de juiste dag aan. Een praktisch hulpmiddel voor mensen met een slecht geheugen. De klok, voor aan de wand, heeft een grote wijzerplaat met een diameter van 24 cm.

De valcijfers en valletters die de datum weergeven, zijn respectievelijk 3,5 en 2,5 cm hoog. Deze cijfers en letters zijn altijd, zelfs bij fel zonlicht, goed afleesbaar. Dit maakt de kalenderklok ook bijzonder geschikt voor mensen die minder goed zien.

De klok is voorzien van een automatische kalender (voorgeprogrammeerd) en houdt rekening met het aantal dagen van elke maand! Dit betekent dat altijd de juiste datum wordt weergegeven. Zelfs met schrikkeljaren wordt rekening gehouden. U hoeft de datum dus nooit aan te passen! Deze datumaanduiding is uiteraard in het Nederlands. Voortaan weet u dus altijd precies welke dag het is!

De techniek is beproefd (geproduceerd vanaf 1956) en dat zorgt voor een laag energieverbruik: slechts 1 keer per jaar moet de batterij worden vervangen. Een batterij en Nederlandse handleiding worden meegeleverd.