VAN WATTENSTAAFJE TOT PRAKTIJKINRICHTING

Stethoscoop Littmann elektronisch E3200, zwarte slang

Stethoscoop Littmann elektronisch E3200, zwarte slang
464.05 *Prijzen zijn exclusief btw *Prijzen zijn exclusief btw
ArtikelcodeFM3M3200BK27
Niet meer leverbaar

Stethoscoop Littmann elektronisch E3200, zwarte slang

Opslaan, delen en analyseren

De Littmann 3200 heeft alle functionaliteit van de 3100, maar daar waar de 3100 stopt gaat de 3200 verder.. De extra functionaliteit bestaat voornamelijk uit de mogelijkheid om geluiden op te slaan, te delen en te analyseren. De auscultatie kan eenvoudig worden opgenomen om later in alle rust nogmaals af te spelen. Met behulp van een Bluetooth® verbinding kunnen de opgeslagen onderzoeken wireless naar een computer worden overgezet. Met de meegeleverde software van Zargis Medical is een snelle analyse mogelijk en kunnen geluiden worden gedeeld met collega's voor eventuele verdere analyse en beoordeling. De software bestaat uit twee delen. Het eerste deel helpt om het audio signaal te visualiseren en kan handig zijn voor eventuele fine tuning. Het tweede helpt de arts om verdachte souffles te identificeren en te classificeren.

Mét Extended Range

Daarnaast onderscheidt de Littmann 3200 zich van de 3100 doordat er kan worden geauculteerd met een zogenaamde 'Extended Range'. Met 'Extended Range' wordt het frequentiebereik bedoeld van 20-1000Hz. Hiermee worden de traditionele membraan- (100-500Hz) en klokmodus (20-200Hz) niet alleen gecombineerd, maar ook nog eens verder uitgebreid.

Zowel ANR als FNR

De Littmann 3200 biedt naast Ambient Noise Reduction (ANR) tevens Frictional Noise Reduction (FNR). De verbeterde ANR zorgt ervoor dat omgevingsgeluiden op een lawaaiige SEH, ambulance, zaal of OK worden verminderd. FNR zorgt ervoor dat geluiden die ontstaan tijdens het gebruik (als gevolg van wrijving) worden verminderd.

Versterking tot maar liefst 24x

De stethoscoop versterkt het geluid tot maar liefst 24x ten opzichte van traditionele stethoscopen. Deze versterking, in combinatie met Ambient Noise Reduction en Frictional Noise Reduction, zorgen voor een ongekende auscultatie belevenis. Klinische onderzoeken hebben uitgewezen dat het eenvoudiger wordt om moeilijk waarneembare hartgeluiden, zoals aorta regurgitaties of abnormale longgeluiden, te detecteren. Dankzij de Ambient Noise Reduction is de Littmann 3200 zelfs in een drukke omgeving uitstekend te gebruiken.